תואר ראשון במדעי המזון

תואר ראשון במדעי המזון

תחום המזון לעולם לא ייצא מהאופנה ומי שיתמחה בו יכול להגיע רחוק מאוד בתעשייה

מדעי המזון  הם תחום שצריך היה לקרוץ לאנשים רבים שאינם יודעים אפילו עד כמה הוא חשוב, משום שהוא עוסק בעתיד של כולנו. ללא מזון אין חיים ומבלי ללמוד כיצד התחום מתפתח לנוכח התפתחויות שונות בכדור הארץ לא נוכל להבטיח מזון לכל האנושות.

בוגר מדעי המזון מצטרף בדרך כלל לתעשיית המזון הקיימת כדי להשתלב בה או כדי לפתח מוצרים וסטארט אפים חדשים בחום זה כטכנולוגי מזון. הוא משתלב בה בתהליך הייצור ולומד את כולו מחומרי הגלם ועד המוצר הסופי ושיווקו לציבור. התחום מרתק כל מי שמתעניין בקולינריה ובמדע שמניע אותה, ויש אין ספור מקומות ומוסדות שישמחו להעסיק בוגרי תואר ראשון במדעי המזון.

היכן תוכלו לעבוד כטכנולוג מזון:

  • מפעלי מזון ותיקים שזקוקים לפיקוח על הייצור או פיתוח מוצרים חדשים.
  • מוסדות אקדמיים ומוסדות מחקר בתחום זה.
  • מעבדות של מדעי החיים.
  • גופי פיקוח, תקינה ובקרת איכות.
  • חברות פרטיות לתכנון ופיתוח.

הלימודים מעשיים ותיאורטיים

כמו כל תחום במדעי החיים המסלול כולל גם עבודה מעשית והתנסויות במעבדה וגם לימודים תיאורטיים. בגלל חשיבות התחום מגויסים בדרך כל מרצים מובילים כדי לקבל את הידע הטוב ביותר ואליהם מצטרפים גם אנשים שעובדים בתעשיית המזון ממש. את הסטאז' וההתנסויות שלכם תוכלו לעשות בחברות מזון מובילות בישראל כדי לצבור ידע וניסיון.

מה צריך לדעת על הלימודים?

תלמידי התחום לומדים בעיקר מדעי החיים ולכן מי שלא למד זאת בתיכון צריך להשלים את הידע שלו בהם. לימודי תואר ראשון במדעי המזון במסלול של מכללת תל חי נמשכים שלוש שנים ואפשר לפרוס עוד, והתואר מחייב לימודים של 132 נקודות אקדמיות במקצועות שונים. הלימודים כוללים קורסי חובה במדעים כימיה, ביולוגיה, פיזיקה ומתמטיקה. בשנה השנייה נוספים ביוכימיה, גנטיקה ומיקרוביולוגיה ובשנה השלישית מעמיקים עוד במדעי המזון עצמם ולומדים תזונה ואנליזה של המזון. בתום לימודי התואר יוצאים עם מקצוע מבוקש מאוד שנדרש לא רק בישראל אלא גם בעולם, ותוכלו לשלבו בעבודה גם על החזון שלכם להאכלת האנושות במזון בעתיד.